KOGGER Behold Content King på tronen - Lag videoer

Behold «Content King» på tronen – Lag videoer!

Den iransk-amerikanske psykologen Albert Mehrabian sa, “ord utgjør bare 7% av det som gjør en kommunikator sympatisk og resten bestemmes av stemmeleie, intonasjon og kroppsspråk” – samtlige oppleves ved å se en video.

Video formidler et budskap på en effektiv måte.  Vi vet det, du vet det – men vi har en tendens til å tro at vi ikke har kompetanse nok, tid nok eller ressurser nok.

Å forsøke noe nytt kan være en skremmende prosess.  Uansett hvor trygge vi er, har de fleste av oss en viss nervøsitet når vi gjør noe vi har aldri gjort før. Opptak, redigering og publisering av en video er ingen unntak. Du prøver ikke bare å lage noe ved hjelp av et medium som er helt nytt for deg, men du skal til og med dele resultatet med så å si alle!

Er du som oss, får du en idé og ønsker å sette den ut i live helst “i går”. Du ønsker å vite alt om hva du bør gjøre, hva du ikke bør gjøre, og den beste måten å gjennomføre det på – for å oppnå et fantastisk resultat.

«Du-Kan-Kjøpe-Nytt-Teknisk-Utstyr» kortet var for fristende!

Leah forsøkte å overbevise meg om at KOGGER burde lage en video, så hun trakk fram et «du kan kjøpe nytt teknisk utstyr» kort og det funket!

Men når det er sagt, så føler jeg behov for å forsvare min motvilje. Mitt ønske om å publisere video var der, men følte at jeg hverken hadde tid eller ekspertise nok til å produsere videoer mine kunder fortjener. Video prosessen måtte være to-delt – lage videoer for min egen nettside, men gjøre det på en måte som oppfordret og oppmuntret våre kunder til å publisere videoer på sine egne digitale plattformer.  For å gjøre det trengte vi å gjøre undersøkelser om hvilket utstyr som var mest økonomisk men samtidig ga et godt resultat, alle «do’s» og «don’ts» i forbindelse med produksjon av en video osv.  Vårt mål var å lage en flott video som kostet oss så lite som mulig, både i tid og penger – gjennom å undersøke nøye og forberede oss godt på forhånd.

For vår første video så ønsket vi å se hvor langt vi kunne komme med å bruke en IPhone 10x som kamera.  Vi fant så en god pris online for en tripod, et ekstra lys og en mikrofon. Vi setter pris på netthandel og å slippe å gå til en butikk, men i dette tilfellet lagret vi kun det vi ønsket i en handlevogn hos Japan Photo og avtalte henting.  Vi var så glad for at vi ikke hadde handlet alt online! Da vi snakket med en video ekspert i butikken, forsto vi raskt at det vi hadde tenkt å handle var ikke det vi egentlig trengte og fikk hjelp til å plukke ut det vi skulle ha.  Det å kunne snakke med noen der og da om hva vi tenkte og følte og i tillegg fysisk se varene og hvordan de fungerte, lettet hele prosessen.

Jeg skrev et manuskript for hva jeg ønsket å si i den første videoen – Pakkeverkstedet. Vi satte opp alt utstyret og ordnet «scenen» for der vi skulle ha opptak.  Vi måtte forandre lyssettingen, høyden på kameraet, hvor det var best å stå, flere ganger før vi syns det så bra ut.

Leahs jobb var bare å følge med på hva jeg gjorde, hvordan jeg snakket, og gi meg tilbakemeldinger.

KOGGER Illustration Video Shoot 1

Tilbakemeldinger som var både irriterende og nyttige.

«Smil mer Oscar», «Det ser rart ut når du tilter hodet ditt på den måten», «Slapp av litt mer Oscar», «Når du gestikulerer ser det ut som om du angriper kameraet».

Hvordan kunne jeg til vanlig stå foran et publikum og være avslappet og selvsikker men nå var provosert av et lite kamera? Siden jeg er vant til Skype møter, trodde jeg at dette kom til å være lett men forsto etter hvert at dette er totalt annerledes og nytt, så det ville ta en stund før jeg ble avslappet og vant til å snakke til et kamera.

Dette var definitivt ikke våre fineste timer som et par, men å lage en video var nytt for oss begge.  Etter flere timer, var vi fornøyd med resultatet – og fortsatt gode venner:)

Editeringen. Vi ønsket ikke å betale noen til å editere denne videoen eller noen av våre framtidige videoer, så vi googlet editerings muligheter som åpnet for å gjøre dette selv.  Vi fant Adobe Premiere Pro CC og den hadde mange gode anmeldelser, så vi kjøpte den.  Den er ikke dyr men kan ha en noe bratt læringskurve.  Jeg har noe tekniske og editerings kunnskaper fra før så det gjorde det lettere.  Det tok oss flere timer å editere, legge til musikk, farger, undertekster osv. og til slutt var vi fornøyd med resultatet og publiserte den på nettsiden vår.

Viktigheten av Facebook grupper

Etter publisering, postet vi en kopi av den på Facebook gruppene Impact Elite som er drevet av Impact Inbound i Hartford USA og CMA som er drevet av Content Marketing Group i Dundee Scotland, bare for å se om vi kunne få noen tilbakemeldinger.  Det var noe av det smarteste vi har gjort, og det vi skulle ha gjort til å begynne med! Vi er så takknemlige for at så mange tok seg tid til å gi oss  nyttig feedback.

Dette er noe av tilbakemeldingene vi fikk: Å bruke YouTube betyr at i slutten av din video vil den som ser på kunne se mange rare filmer som anbefalinger, så vurder å bruke en annen plattform.  De engelske sidene trengte å ferdigstilles.  Noen følte at 3 minutter var for lang tid.  En sa at lyssettingen i taket som endret farge var distraherende. Andre følte at settingen var kanskje litt for personlig.  Col Gray (Pixelsink.com) ga oss råd om å ha en “teaser” først og så en mye kulere logo avsløring.

Etter  alle  tilbakemeldingene, forsto vi at vi måtte gjøre flere undersøkelser.  Så vi ble med i en annen Facebook gruppe som Impact har, Film School for Marketers.  Zachary Basner er administratoren og vi så på en video han har som handler om å få en bra video til å bli en fantastisk video.  Han hadde en liste med 6 punkter:

 1. Teaser
 2. Logo avsløring
 3. Introduksjon
 4. Segmenter
 5. Call to action
 6. Avslutning

Etter å ha sett denne videoen var vi overbevist om at den første måtte gjøres lages på nytt skjønte og all “blod, svette og tårer” måtte glemmes. Her kan du lese om hvordan vi fulgte The Video 6 i tillegg til noen av tilbakemeldingene vi hadde fått.

KOGGER Illustration Video Shoot 2

Et skred av råd

Når du leter etter informasjon om hvordan du kan lage en video så vil kanskje noen søkeord være “Lage en video” eller “de mest effektive bransje videoene” eller «best utstyr for å lage og editere en video». Det er en veldig bra begynnelse og vi ønsker ikke å fraråde deg fra å gjøre det.  Men du trenger å vite at mengden av svar som dukker opp, kan gjøre deg litt ille til mote.  Rådene du finner overalt er som et stort skred av informasjon og kan få deg til å føle at du ikke vet hvor du skal begynne – eller at du ender opp med å ikke begynne i det hele tatt.

Det er lurt å ha klart for deg at du ønsker å bruke video for å nå dine lyttere i din bransje – å differensiere ditt firma i din industri.  Du ønsker ikke å si eller gjøre det samme som alle andre men ønsker å skape noe som gjør ditt firma mer tilnærmelig og har ditt varemerke.  For å gjøre det så bør du ta noen av rådene og ikke alle. Du kjenner dine kunder i din bransje og vet hva de er interessert i. Hvis ikke – er det et bra sted å begynne.

For å prøve å gjøre dette litt lettere for deg har vi lagd en liste over de tingene som vi føler er viktigst å tenke over når et firma begynner å snakke om å lage en video.  Du kan da bestemme deg for hvor mye mer detalj «graving» du ønsker å gjøre for å komme i gang.

 • Plukk ut 2-3 kunder og lag en kundeprofil basert på hva dere mener de er mest interessert i, trenger hjelp med osv.
 • Finn et mål, produkt eller tjeneste og finn historier som hjelper deg å beskrive dem
 • Lag en fornuftig video plan (start dato, hvor mange, hvor ofte, osv.)
 • Lag en historie som formidler ditt budskap men som også engasjerer og interesserer ditt publikum
 • Videoen trenger ikke se ut som en Hollywood film men invester i undersøkelser og forberedelser
 • Kjøp utstyret du trenger på et sted der du kan snakke med noen som har erfaring og hvor du kan se det utstyret du kjøper
 • Avhengig av tema – så bør den ikke vare for lenge. Vår begynte på 3 minutter men den neste var nede i 2 minutter.  Hvis det er en video som skal legges ut på LinkedIn så anbefaler de der at lengden er maks 1 minutt.
 • Prøv å varier settingen
 • Bruk grafikk, bilder, animasjoner osv. for å skape variasjon for seeren, men i begynnelsen så er «det enkle ofte det beste»
 • Lag videoen brukervennlig med tanke på mobil
 • Bruk The Video 6 som mal
 • Få videoen publisert!

Bill Gates sa en gang «Content is King» og en måte vi kan beholde «Kongen» på tronen er ved å publisere flere videoer i 2019!

 

// Oscar

KOGGER | #BTCT!

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *