KOGGER - Video 6 metodikken

Video 6 metodikken

Zachary Basner, Director of Video Training & Strategy hos Impact Inbound I Hartford, USA hjelper avdelinger til å forbedre deres salgs og markedsførings fremstøt ved å lage strategier for produksjon av video. Det å følge dette enkle men samtidig nøyaktige mønsteret hjalp oss å være mer organiserte ved planlegging av video prosjekter. En av hans videoer forklarer The Video 6 metodikken.  Den enkle men effektive metoden for å kunne lage fantastiske videoer:

 1. Teaser
 2. Logo avsløring
 3. Introduksjon
 4. Segmenter
 5. Call to action
 6. Avslutning

Basert på The Video 6, lagde vi en liste som spesifiserte tankene våre rundt hver av punktene. Dette resulterte i en klar oppfatning av vårt mål, hvilket innhold skulle inkluderes og hvordan vi ønsket å formidle dette til våre seere. Dette hjalp oss når vi forberedte innholds disposisjonen og filmet fordi denne listen holdt oss fokusert på hva vi ønsket å oppnå.

 • Step 1 – Teaser: Hvem er vi, adressere en vanlig utfordring hos våre kunder, konsentrere oss på å fange deres oppmerksomhet. Atmosfære/følelser: fengende, glad, skape nysgjerrighet og villighet til å se hele videoen.
 • Step 2 – Logo Avsløring: Siktet på en unik logo avsløring men ønsket å holde prosessen enkel og lav kost så vi fant en webside med kule, rimelige og tilpasningsdyktige logo avsløringer på www.renderforest.com. Vi tilpasset den vi fant, ved å endre fargene til å passe fargene i vår logo.
 • Step 3 – Intro: Dybde forklaring, i dette tilfelle Pakkeverkstedet. Rett til poenget, klart og presist. Atmosfære/følelser: energisk, smilende, skap tillit til oss som rådgivere.
 • Step 4 – Segmenter: Spørsmål/Svar – hvorfor, hvordan, hvem osv. Ha i bakhodet hvordan vi ønsker å holde på seerens oppmerksomhet, ved å variere innhold. Atmosfære/følelser: energisk, variert og interessant, skap tillit og formidle følelsen av at denne workshoper er krevende men effektiv, til nytte og spennende. Implementere slides for noen av spørsmålene og lyd når sliden endres fra video til spørsmålet.
 • Step 5 – Call to action: Oppmuntre seeren til å kontakte oss. Atmosfære/følelser: velkommen, smilende, vi venter ivrig på at de kontakter oss og glad de tok seg tid til å se videoen.
 • Step 6 – Avslutning: Firma logo. Atmosfære/følelser: positivitet til hvem vi er. Bruk vårt firma akronym som viser vårt firma motto: BTCT – Be Transparent Create Trust (Vær transparent – skap tillit)

Til slutt før opptak så endret vi filmområdet og lyssetting.

Opptaks delen var fortsatt litt slitsomt men betraktelig bedre enn første gangen. Når vi var fornøyd med resultatet kunne editeringen begynne. I tillegg la vi til musikk og undertekst på engelsk og så kunne vi nyte det endelige resultatet. For en følelse! Før publisering av den nye videoen, som en erstatning for den gamle, oppdaterte vi både våre engelske og norske sider.

Vær tålmodig

Samuel Johnsen sa en gang “Store ting blir ikke utført med styrke men med utholdenhet»

Alle ønsker å få det til og produsere fantastiske videoer.  Men som det sies «Roma ble ikke bygd på én dag», så vi trenger å være tålmodige.

Ta ett skritt av gangen og ikke forvent fullkommenhet men sikt mot ærlig, hjelpsom og underholdende. Det viktigste er å vise kundene hvem vi er og hvordan vi kan hjelpe dem og gjøre det på en måte som differensierer oss fra andre i vår bransje.

Vi kan lære mye fra andre som har større erfaring enn oss men samtidig må vi bruke «magefølelsen» vår, forberede oss godt, prøve å slappe av og tenke at opptak er morsomt! Sist men ikke minst, stol på hva vi vet om våre kunder, vær trofast mot hva vårt firma representerer og hvordan vi kan få et nærere forhold til dem, ved å bruke video som et medium.

Resultatet blir helt sikker ikke perfekt, men det er ganske sikkert at det blir mye bedre enn om du aldri hadde prøvd!

Ønsker du å lage en video men trenger fortsatt litt overbevisning? Se på disse artiklene og se om de kan bevege noen av «video vibbene» dine!

 

//KOGGER

#BTCT!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *